Miközben azt hisszük, hogy a nagysikerű X-Faktorból, valójában sokkal korábban ismertük meg. Sokak kedvenc meséje, a Vuk című rajzfilm betétdalát énekelte 7 évesen. Az is igaz, hogy a tehetségkutató show révén ismerte és szerette meg igazán az egész Kárpát-medencei magyarság a már családos énekesnőt, Wolf Katit.

Hetek óta azt is tudjuk, ő képviseli Magyarországot a májusi düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztiválon. „Üdvözlöm a Kárpátalján élő magyarokat, remélem, szavazataikkal ők is segíteni tudnak abban, hogy minél sikeresebben képviselhessem Magyarországot és az egész nemzetet” – üzente tegnap Budapestről lapunkon keresztül az X-faktor döntőse. A Kárpáti Igaz Szó, kihasználva a modern technikai lehetőségeket, Skype-kapcsolattal kérdezte Wolf Katit a Magyar Televízió által szervezett online nemzetközi sajtótájékoztatón. A közelgő eurovíziós szereplésének szentelt eseményen a világ különböző pontjairól – többek között Angliából és Görögországból is – bejelentkezett újságírók tehettek fel kérdéseket neki.

A Kárpáti Igaz Szónak nyilatkozva kiemelte, reméli, hamarosan vidékünkre is eljuthat, mert nagyon szeretne. Erdélyben és Vajdaságban az elmúlt hetekben már volt szerencséje megfordulni. Szerettük volna megígértetni vele, hogy jövőre Magyarországra hozza az Eurovíziós Dalversenyt. Felvetésünkre őszinte nevetésben tört ki, és így reagált: „Jó lenne! Annyit tudok biztosan ígérni, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a sikeres szereplésért, a jó eredményért”. Reméli, meglesz a viszonzása a kemény munkának, fellépését kellőképpen fogják értékelni kontinensszerte, kiváltképp a külhoni magyar közösségek.

Mint azt bizonyára sokan tudják, a főállású anyuka két gyermeket nevel. Kíváncsiak voltunk arra, a rengeteg próba, a düsseldorfi indulással járó különféle szereplések mennyire strapálják le, jut-e ideje a családjára. Válaszából kiderült, a férje és családtagjai nagyon megértők, igyekeznek levenni a terhet a válláról. Igaz, ő is úgy alakítja napi programját, hogy mindig jusson kellő figyelem és törődés a csemetékre. Példaként említette, a sajtótájékoztató előtt is gyerekeivel volt, utána is értük megy, hozza-viszi őket az iskolába, óvodába. – Szeretném egy kiegyensúlyozott, harmóniában élő boldog anyuka benyomását kelteni a színpadon – fűzte hozzá.

Tudni kell, hogy Wolf Kati élete már az X-Faktor előtt is a zene körül forgott, számos zenekarban énekelt. Kati az első válogatáson elnyerte a zsűri tetszését, és meg sem állt a döntőig. A közönség is díjazta könnyed és megnyerő személyiségét és csodálatos hangját, így a műsor vége után is nagy szeretettel és figyelemmel kíséri útján a színpadon dívaként tündöklő anyukát.

Az angol–magyar nyelvű, What Aboyt My Dreams (Szerelem, miért múlsz?) című dallal induló előadó személyes honlapján így ír szakmájáról: „Nagyon fontosnak tartom, hogy egyre több minőségi zene/műsor legyen, éledjen fel az élő zenélés, akár egy szál hangszerről van szó, akár big bandről; szerintem a közönség harap a jóra, csak adni kell nekik! A gagyi zenére nagyon pipa vagyok és ez nem stílusfüggő”. Kedvenc előadói Whitney Houston, Barbra Streisand, Queen, Peter Cetera, Earth Wind and Fire.

Önmagáról azt vallja: „Az énekléssel természetesen kifejezem magam. A gondolataimat, az indulataimat, az érzéseimet, a humoromat, a rossz napomat, a jó napomat, mindent, ami bennem van, én nem tudom elmesélni, leírni, lefesteni, elzongorázni, de elénekelni igen. Sok éve énekelek, és csak úgy tudom elképzelni a magam többi oldalát épen és egészségesen, hogy rendszeresen színpadra állok és kiénekelem magam; rengeteget kivesz belőlem, és mégis sokszorosan feltölt”.

Wolf Kati ezzel együtt mindenütt azt hangsúlyozza: a gyerekeire, a családjára a legbüszkébb!

Forrás: kiszo.hhrf.org

Reklámok