Ma is érkeztek elolvasandó cikkek, ismételten egy bejegyzésként rakom ide valamennyit. 🙂

sorozatnezo.hu: Változik az RTL Klub szombat estéje az Eurovíziós Dalfesztivál miatt

2011. május 11. szerda 16:40

Wolf Kati tegnapi Eurovíziós Dalfesztivál döntőbe jutása miatt az RTL Klub managementje úgy döntött, hogy a szombati Csillag Születik élő adását a tervezettől eltérően nem 20:30-tól, hanem 19:00-tól sugározza a csatorna.

Elmarad a Fókusz Plusz szombati adása, és az Alekosz – Szerelem a legfölsőbb szinteken című műsor az eredetitől eltérően 21:15-től kerül képernyőre. A Csillag Születik háttérműsora a CSISZ változatlan időpontban jelentkezik a Cool-on.

A műsorváltozás eredményeképpen a nézőknek nem kell választaniuk, hogy a kedvenc csatornájukon lévő tehetségkutatót nézik-e vagy Wolf Katinak drukkolnak. A Csillag Születik élő adására érkező vendégeknek a meghirdetetthez képest 1,5 órával korábban kell érkezniük.

„Nagyon büszkék vagyunk Wolf Katira és arra, hogy éppen mi fedezhettük őt újra fel a tavalyi X-Faktorban. Ezért döntöttünk úgy, hogy szombaton másfél órával korábban kezdődik a Csillag Születik, így mire ő az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében színpadra lép, addigra befejeződik a Csillag Születik szombati adása az RTL Klub-on. A nézők így nem maradnak le semmiről. És nemcsak a nézők, de mi sem; hiszen ha a szűk stábot vesszük figyelembe, akkor ugyanazok a televíziósok készítik jelenleg a Csillag Születiket, akik az X-Faktort készítették és mi mind drukkolni szeretnénk Katinak!” – nyilatkozta Kolosi Péter programigazgató.

Az RTL Klub gratulál Wolf Kati tegnapi fantasztikus teljesítményéhez és mivel fellépés előtt nem szokás sok sikert kívánni csak annyit üzen: Hajrá Kati! Te vagy a legjobb!

mediainfo.hu: Eurovision: kétmillióan néztük Wolf Katit
2011-05-12 13:39

Kimagasló érdeklődés övezte Wolf Kati szereplését az Eurovíziós Dalfesztivál kedd esti elődöntőjében: az este kilenckor induló, bő kétórás élő közvetítésbe a teljes népesség egyötöde, 1.998.705 néző kapcsolódott be.

Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. adatai szerint az éppen televíziózók 20,3 százaléka szurkolt Katinak a tévékészülékek előtt (közönségarány, 4+).

A teljes adást átlagosan 798.715 néző, a lakosság 8,7 százaléka izgulta végig (nézettség, 4+). A műsor legnézettebb időszakában, a 68. és 75. perc között – Wolf Kati ekkor lépett színpadra a düsseldorfi arénában – többször is egymillió fölé emelkedett a műsor nézettsége, az adás 74., egyben a magyar versenydal utolsó percét 1.119.094 néző követte az m1-en (4+).

Hasonlóan jó eredményeket ért el a közvetítés a 18-49 éves célcsoportban is: a tévézők 20,5 százaléka nézte az adást (közönségarány, 18-49), és a korcsoport 8,4 százaléka, 357 ezer néző töltötte az egész estét az MTV képernyője előtt (nézettség, 18-49).
Tizenkilenc induló közül tíz ország jutott tovább a 43 résztvevővel zajló düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe – köztük Magyarország. Wolf Kati ötödikként áll színpadra. A döntőbe jutás hírére az RTL Klub menedzsmentje korábbi időpontra hozta a szombat esti Csillag születik élő adását, hogy – mint a műsor honlapján írják – a nézőknek ne kelljen választaniuk, a tehetségkutatót nézik, vagy Wolf Katinak drukkolnak. A Magyar Televízió ezúton is üdvözli a kereskedelmi csatorna döntését, és szombat este 20.25-től stúdióműsorral és a düsseldorfi döntő élő közvetítésével várja újra nézőit.

népszabadságonline.hu:

Wolf Kati a döntőben sem esélytelen!

Elődöntős körkép az Eurovízióról

Túl vagyunk az 56. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén. James Blunt-klóntól kezdve Pink hasonmásig mindent láttunk. Nem utolsó sorban pedig Wolf Kati döntőt érő dalát. (A linkek segítségével mind a tíz finalista dalát megnézheti videón!)

Wolf Kati a döntőbe jutott versenyzők közül is kiragyogott Reuters - Wolfgang Rattay

A felhozatal a korábbi évekhez képest mindenképpen színvonalasnak és változatosnak mondható. Egyetlen olyan produkció volt csupán, ami komolyan kétségbe ejtett, de hát valljuk be, régebben azért ilyenekből több is akadt.

Volt itt romantikus gitárjáték, kellemes szalon jazz, lightos nu metál, és a 80-as éveket idéző diszkó szám is. Unalmasnak semmiképp sem nevezhetjük a két órás showműsort. Apropó showműsor! Némely produkció egészen elképesztő vizuális effektekkel operált, és abszolút pozitívum, hogy ez a látvány nem ment a zene rovására.

A 19 dalból 10 jutott tovább a szombati döntőbe. A szerb Nina a retró hullámot lovagolta meg a harsány színekkel és tánccal egyértelműen a ’60-as, ’70-es évek tviszt korszakát idézi, a látvány azonban köszönőviszonyban sincs a dallal, az ugyanis nem ennyire hangsúlyosan retró. A Get You című orosz szám előadása közben visszaköszöntek a ’90-es évek, akár ha egy ‘N Sync koncerten lenne az ember: ugráló fiatalemberek, kicsit nyálas szöveg, de alapvetően dallamos és megragadó.

Anna Rossinelli, a svájci fellépő az ismeretlenségből pottyant ide, állítólag az utcán muzsikálva fedezték fel. Könnyed kis dalt énekel arról, hogy a szerelem jó egy darabig. A 23 éves énekesnő bája pedig feledteti, hogy az embernek azért van egy kis Norah Jones utánérzése a dalt hallgatva.

Egyik személyes kedvencünk, a grúz One More Day című szám is hallható lesz szombaton. Az Eldrine kicsit a Linkin Parkra hajaz, a zene és a rap stimmel, csak itt a karizmatikus férfi énekes helyett karizmatikus nő áll a banda élén. Ők nem elsősorban a háttérrel dolgoztak, hanem igazi koncert-élményben lehetett részünk, futurisztikus fellépőruhájuk pedig külön említésre méltó.

A finn Paradise Oscar begitározta magát a döntőbe. Kicsit szomorkás, kicsit James Blunt-os dalocskája a Da Da Dam sikeresnek bizonyult, habár meglepett egy kissé továbbjutása. Voltak ennél karakteresebb és jobb dalok is.

Az izlandi banda egy barátjuk, Sigurjon ‘Sjonni’ Brink számát hozta el. A zenész idén januárban tragikus hirtelenséggel hunyt el. A dal, amivel indulni szeretett volna a versenyen, készen volt, így hat közeli barátja és zenésztársa úgy döntött, valóra váltják álmát, és eljátszották a szerzeményt a düsseldorfi arénában. A könnyű, swinges muzsika mosolyt csalt az ember arcára. Erre biztosan emlékezni fogunk jövőre is.

Evelina Sasenko litván hölgy C’est Ma Vie című dala igazi kuriózum, mivelhogy három nyelven is hallható. Az angolt és a franciát még értjük, a jelnyelv azonban számunkra kissé érthetetlen volt. Az azeri páros, Ell & Nikki döntőbe jutása ugyancsak meglepetésszerű tekintettel a mezőnyre, de a szakmai zsűri és a szavazók döntöttek.

Loucas Yiorkas Feat. Stereo Mike görög produkciója sokkal jobb volt élőben, mint a bemutatkozó videóban. A tánc, a zene, az előadásmód mind nagyon különleges, és egyedi volt, semmihez sem tudjuk hasonlítani. Márpedig kevés induló produkcióról mondhatjuk el ugyanezt.

Az est egyik fénypontja, minden túlzás vagy elfogultság nélkül Wolf Kati dala volt. Egyszerűen mindenkit lemosott a színpadról. Figyelembe véve a konkurenciát, nos, Rakonczai Viktorék szerzeménye kimagaslóan jó, és ugyancsak igaz ez a dal előadására és a koncepcióra is. Az angol nyelvű szövegbe ékelődött lírai magyar nyelvű rész még különlegesebbé tette az egészet, a közönség pedig tombolt a vérpezsdítő ritmusokra.

A 15. hely tökéletesnek bizonyult, kellett már valami, ami megmozgatja az embert, előtte ugyanis a George Michael-re hajazó máltai srác inkább lehangoló volt, mintsem szívderítő, s ez ugyancsak igaz a san marinói induló Stand By című számára is, továbbá az izlandi előadást sem nevezhetjük éppen pörgősnek.

A holnapi elődöntő továbbjutói mellett Katinak az Öt Nagy (Franciaország, Németország, Spanyolország, Anglia és Olaszország) jelöltjeivel kell megküzdenie. A lényeg, hogy már a döntőben vagyunk, és a felhozatal alapján úgy fest, van okunk bízni abban, hogy az első tízben végezzünk.

klubradio.hu: Rájöttek a németek, hogy Wolf Kati lehet a vesztük
2011.05.12

Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? számának szövegét Geszti Péter jegyzi. Az X Faktorban feltűnt énekesnő ezzel a dallal énekelte be sikeresen magát és hazánkat az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe. A szövegíró Geszti a dal kapcsán azt mondta a Reggeli Gyorsban: zeneileg ügyesen megírt, “tempós, dinamikus zene, de közben majdhogy nem patetikus érzelmek gyúródnak bele zeneileg, ezért egy furcsa tánczenei ária a dal”.

Az énekesnő Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams) című dalát óriási sikerrel adta elő a düsseldorfi versenyen. Csakhogy miközben korábban a német sajtó ódákat zengett az elődöntő után felerősödtek a negatív kritikák. Geszti Péter szerint elképzelhető, hogy a németek rájöttek, a lelkesedéssel csak “saját indulójukkal szemben más nemzet versenyzőjét erősítik”, ezért a negatív kritika.

A dalszövegíró Gesztinek egyébként sokáig nem tetszett az Eurovíziós Dalfesztivál, alig akadtak ugyanis jó dalok, de mostanában megfordulni látszik a tendencia – mondta. A B kategóriás jelző már nem minden esetben érvényes a nemzetközi dalversenyre. Sőt az idei felhozatal nagyon erősnek ígérkezik – tette hozzá.

nepszava.hu: Az MTV méltányolja, hogy az RTL műsort változtat Wolf Kati miatt

Méltányolja a Magyar Televízió, hogy az RTL Klub megváltoztatta a Csillag Születik szombati kezdési időpontját, hogy a tehetségkutató nézői is követhessék Wolf Kati fellépését az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nemzetközi verseny döntőjét a köztelevízió közvetíti szombaton este 9 órától.

Méltányolja a Magyar Televízió, hogy, az RTL Klub megváltoztatta szombaton a Csillag Születik kezdési időpontját. Korábban Kolosi Péter, a kereskedelmi csatorna programigazgatója ezt azzal indokolta, hogy a tehetségkutatónak így vége lesz addigra, míg Wolf Kati fellép az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Az MTV kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ésszerű döntés volt ez az RTL Klubtól az együttműködés miatt, hiszen Wolf Katit azt RTL “odaadta” a köztévének. Kert Attila hozzátette, hogy szakmailag is indokolt lehet a kitérés a nagydöntő elől, hiszen a nézők valószínűleg nem örülnének két hasonló profilú műsor egyidejű vetítésének.

A tehetségkutató adásának előbbre hozatala is része annak az együttműködésnek, ami lehetővé tette Wolf Kati eddigi sikerét. Kert Attila szerint fontos, hogy egy ilyen nemzeti ügyben a különböző tévécsatornák együtt tudjanak működni.

Kert Attila elmondta azt is, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjének is már nagyon magas volt a nézettsége: 2 millió néző kapcsolt a műsorra. Az elődöntő végén pedig a köztévét minden célcsoportban többen nézték, mint a többi csatornát.

A keddi elődöntőn 19 induló közül 10 ország jutott tovább a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe, köztük Magyarország is, Wolf Kati What About My Dreams című dalával. A döntőt az MTV közvetíti este 9 órától, a magyar énekesnő ötödikként lép majd színpadra.

Reklámok