20 év munkáját hallhatták és láthatták november 20-án a rajongók, a RAM Colosseum színpadán.

Soha nem hallottam még Wolf Katit élőben énekelni és voltak kétségeim. Tényleg olyan jó mint, ahogy azt mondják? Jól mutat a színpadon és van érzéke az emberekhez? Meglepődtem. Azt kell, hogy mondjam, igen. Kellemesen csalódtam benne. Nem hiába Ő képviselte Magyarországot az Eurovision dalfesztiválon.

Izgatottan várta mindenki a kezdést, jómagam is. Telt ház, rengeteg néző, a karzaton egy tűt sem lehetne elejteni. Belép a színpadra DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, majd felkonferálja az est fénypontját, Wolf Katit. Hatalmas üdvrivalgás, és taps mellett elkezdődik a műsor.

Élvezte mindenki

Már az első hangoknál leesett az állam. Olyan tisztán szólalt meg az első dal, hogy ilyet rég hallottam élőben. Finom és kecses. Így jellemezném, ha kellene. Jó dalokat választott. Bár itt meg kell jegyeznem, hogy kicsit soknak találtam a feldolgozásokat, mivel több saját számot vártam az est folyamán. szívesen hallgattam volna még a megjelent nagylemezén lévő szerzeményeket, ezen kívül nincs mibe belekötnöm. Minden egyes dalt hosszú taps és fütty köszöntötte. Élvezte mindenki.

Nem voltak táncosok, nem volt nagy mozgás. Nem is kellett. Úgy állt ott és énekelte a muzsikát, mint egy díva. Túlzás nélkül mondhatom, a hangja és a személyisége elvarázsolt mindenkit.

Rendkívül jó volt a számok közötti átvezető, ami tetszett, hogy saját emlékeit mesélte el, ezzel is még jobban megismerhettük azt, hogy milyen is ő valójában. Bepillantást nyerhettünk a kis családjába és a hétköznapjaiba.

Nem voltak sztárvendégek

Nem voltak sztárvendégek, sem előzenekar, de az est ettől függetlenül nem csak róla szólt. Helyet adott maga mellett két énekes barátnőjének, ami azért is volt rokonszenves, mert nem a maga mellett felsorolt hírességekkel próbálta felkelteni az érdeklődést, hanem “egyszerű” kevésbé ismert emberek álltak mellette a színpadon. Jó volt látni, hogy szívből jön a zenéjük.

Beszélt élményeiről, tapasztalatairól és ennek kapcsán fogalmazódott meg benne, hogy Ő is helyet ad a háttérénekesének, Veres Mónikának.
Ő is oda tette magát és hozta, amit az est színvonala megkívánt. Ezzel is változatossá téve azt.

A profi énekesnő mögött profi zenészek foglaltak helyet. A jól megszokott hangszerek mellett (dob, basszus, gitár, billentyű) megszólalt egy szaxofon, amivel még színesebbé tették a dalok hangulatát.

Végezetül azt kell mondanom, hogy Wolf Kati valóban Magyarország egyik legnagyobb énekesnője. Ahogy Ő mondaná, “20 év munkám van ebbe”. Meg látszik. Rutinos volt, magabiztosan állt a színpadon. Eddigi munkái is ezt bizonyítják és a mai este csak hab volt a tortán.

Gratulálok!

Bátran állíthatom jól döntöttek azok, akik ma este a Wolf Kati koncertet választották a RAM Colosseumban.

– Popi G. Junior –

[2011.11.21.]

Forrás: Zene.hu

Reklámok