Mikulás napján, a kedd esti DTK – D. Tóth Kriszta Show-ban debütál az idei karácsony magyar dala, a Karácsonyi álom videoklipje. A Szekeres Adrien, Wolf Kati, Pély Barna és Roy által előadott dal zenéjét a Los Angelesben dolgozó Balázs Ádám szerezte a DTK Show felkérésére, ezért láthatják a klipet először itt a nézők december 6-án este.

Négy nagyon különböző zenészt hoztunk össze a dal kedvéért, akik még soha nem zenéltek együtt – meséli D. Tóth Kriszta a Karácsonyi álomról. Ez a dal az ünnep, a megérkezés és otthonlét gyermeki örömét idézi fel, nem véletlen, hogy amikor a stúdióban először elhangzott, a közönség és a stáb több tagjának is könnybe lábadt a szeme…


(Ezt a videót itt is megtekintheted!)

A DTK Show felkérésére november elejétől dolgozott együtt Balázs Ádám zeneszerző a szám producerével, Pély Barnával, aki régóta szeretett volna már egy karácsonyi dalban részt venni. Nehéz jó ünnepi dalt szerezni. Legyen kedves, kicsit pátoszos, de nem giccses, és a legfontosabb, hogy valami újnak kell születnie. A Karácsonyi álom szerintem épp ilyen lett – állítja Barna. Az énekesekkel, Szekeres Adriennel, Wolf Katival, Royjal és Barnával, valamint a Kós Károly Ének-zenei Általános Iskola gyermekkórusával november közepén vették fel a dalt, hónap végén pedig már a mesés hangulatú videoklip is elkészült, amelyben feltűnik Kriszta is. Kohánszky Roy szerint a közös munka, bár feszített tempóban zajlott, de nagyon jó hangulatban telt.

(Képgaléria itt – Sajnos Katiról nincs kép. 😦 )

Fotók: MTVA

A hazaérkezés öröméről szól a Karácsonyi álom, sokan fogunk sírni, amikor hallgatjuk ezt a dalt – vallotta be Szekeres Adrien. Vannak, aki fáradtan, rosszkedvűen készülődnek karácsony előtt, jó lenne, ha nekik tudnánk segíteni a ünnepre való ráhangolódásban – ezt már Wolf Kati mondta a dal felvétele után.

Rengeteg élmény és szeretet született ebből a dalból. Szerencsésnek és hálásnak érzem magam ezért a feladatért – mondta a kedd esti DTK Show vendégeként a Karácsonyi álom dalszerzője. Balázs Ádám évek óta az Egyesült Államokban él és alkot, dolgozott többek között John Malkovich-csal és Clint Eastwooddal is. A rendkívül sikeres zeneszerző két kicsi lány apukája is. A horrorfilmek zenéje hiába sikerül nagyon jól, azt nem mutathatom meg a gyerekeknek – mesélte nevetve D. Tóth Krisztának. Ez az első szerzeményem, amit játék közben énekelgetnek a lányok, és ez számomra az igazi siker. Nekem már elkezdődött a karácsony – tette hozzá Balázs Ádám.

Forrás: hirado.hu

Reklámok