2010. Elindult Magyarországon is a külföldi tehetségkutató showműsor magyar változata, az X – Faktor első szériája. Kati is jelentkezett a műsorba.
Kati a válogatóban elénekelte a Respect című dalt, ezzel tovább is jutott. A táborban elénekelte a You Give Me Fever, és a Híd a folyón című dalokat, majd a zsűri döntése alapján Kati továbbjutott a legjobb 24 -be, és Nagy Feróhoz került. A Mentorok Házában (Nagy Feró mentorházában) Kati a Change The World című dalt adta elő, és olyannyira szép volt, hogy Feró mentorsegédje, Bebe is megkönnyezte a produkciót.
Ezek után Feró ijesztgette Katit, hogy nem viszi tovább az élő showba, de ez “kamu” ijeszgetés volt – Katit választotta Feró, és tovább vitte Őt az élő műsorba.

Kati a következő dalokat adta elő az élő showkban (Időrendben) :

Első élő show: From Sarah With Love
Második élő show: Hot Stuff
Harmadik élő show: Bring Me To Life
Negyedik élő show: Kiss From A Rose
Ötödik élő show: As
Hatodik élő show: When Love Takes Over
Hetedik élő show: Un-Break My Heart
Hetedik élő show – Párbaj: Saving All My Love For You

Kati és Nikolas kapta a hetedik élő showban a legkevesebb szavazatot, ezért Ők párbajoztak egymással. (Ők ketten amúgy jóban vannak egymással) Katinak ez volt az első párbaja. A Saving All My Love For You című dalt adta elő Kati. A párbajdalok végén a mentorok elmondták, kit szeretnének a továbbiakban a műsorban látni. Kati állt “nyerésre”, 2 szavazattal, majd Ildikó egyértelműen a saját mentoráltjára, Nikolasra szavazott, így Geszti Péter kezében volt a döntés. Péter nem akart dönteni a két versenyző között, ezért a közönségre hagyta a döntést. Ekkor az a szabály érvényesült, hogy amelyik versenyző kevesebb szavazatot kapott, az esett ki, és sajnos Kati volt az.
Így Kati mosolyogva távozott a műsorból, hisz elérte célját: egy ország ismerte és szerette meg Őt.

Geszti Péter Kati kiesése után megígérte, hogy írni fog neki egy dalszöveget.

Mikor vége lett a műsornak, megrendeztek decemberben egy hatalmas X – Faktor koncertet az Arénában. Mondhatni talán ekkor lépett fel ekkora nagy közönség előtt Kati először.