Katiék nevezték magukat az Eurovíziós Dalfesztiválra az MTV -nél a Szerelem, miért múlsz?/What About My Dreams? című dallal, majd március 9. -én az MTV sajtótájékoztató keretén belül közölte, hogy Wolf Kati a 2011 -es Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója!

Mivel az 2011 -es Eurovíziós Dalfesztivál szabályai kimondják, hogy 3 percnél nem lehetnek hosszabbak a dalok, ezért Katiék elkészítették a Szerelem, miért múlsz? 3 perces, magyar – angol nyelvű változatát, a What About My Dreams -t. Ennek a verziónak a szövegét Johnny K. Palmer írta. (A dal amúgy teljes 4 perces hosszúsággal, és teljes angol szöveggel is megszületett.) Így született meg a dal Eurovíziós változata.

A dalt mindeközben rengetegen tekkintették meg YouTube -on, mind az angol – magyar, mind a magyar változatot. Rajongók készítették el saját verzióikat, valamint számos rádiós magyar és külföldi lista élére került fel Kati.

A versenyen látott színpadi koreográfiáért Papp Timi felelt. Katival 3 táncos fiú, Szentirmai Zsolt ,Kiss Ernő Zsolt és Makár István mozgott a színpadon, valamint Ambrus Rita és Jármai Edit voltak a vokálosok.

Sok gyakorlás, táncpróba, ruhatervezés, rengeteg médiaszereplés és sajtótájékoztató – röviden ezekkel teltek Kati mindennapjai az Dalfesztiválra való kiutazás előtt (is).

Kati május 1. -én utazott ki Düsseldorba, a Dalfesztiválra.

A két hét Düsseldorfban rengeteg próbával, gyakorlással telt, valamint folyamtos médiamegjelenés, és sajtótájékoztatók – Katinak be voltak osztva a kint töltött napjai.
Rengeteg újságcikk született Katiról, nagyon dícsérték Katit, és dalát a külföldi, és a magyar lapok egyaránt. Kati bizonyult az egyik legesélyesebbnek a győzelemre, ezt mutatták a visszajelzések, különböző internetes szavazások, nézettségi eredmények.

Kati az első elődöntőben versenyzett, 15. -ként lépett fel, és tovább is jutott a döntőbe!
Kati számára ez volt a legfontossabb, hogy tovább jusson, nagyon boldog volt. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, saját bevallása szerint nagyon izgult, ezért nem nyújtotta a legjobbat. Az ezt követő sajtótájékoztatón Kati az 5 -ös számot húzta, ami azt jelentette, hogy a döntőben 5. -ként lép fel.

Eközben Magyaországon hatalmas összefogás jött létre Katiért, ami bizony a mai napig is megható számára, és ezt raktározta el szívében. Soha nem látott összefogást mutatott az ország, 1 emberként szurkoltunk Katinak.

Kati a döntőben is fantasztikus volt, még többet beleadott csapatával, mint az elődöntőn. Emlékezetes pillanat marad mindannyiunk számára, hogy az egész Düsseldorfi Aréna együtt énekelte teli torokból Katival a dalt, mindenki táncolt.
Kati elégedetten jött le a színpadról, mert érezte: 150 % -os teljesítménnyel dolgoztak, mindent beleadtak.
Ám mindenféle visszajelzés, szavazás, és újságcikk ellenére Kati 22. lett a Dalfesztiválon. Az ország és a rajongók máig nem értik, miért “csak” 22. lett, mikor egyértelműen Kati dala volt a közönség és a rajongók kedvence.

Kati nem jött haza üres kézzel. A rengeteg rajongó hatalmas szeretete mellett Kati elnyerte az egyik német rádió díját, -miszerint Kati dala a nemzetközi verseny legjobb dala- , valamint egy német magazin szavazása szerint Ő lett a Dalfesztivál legszebb lábú énekesnője.