Az énekléssel természetesen kifejezem magam. A gondolataimat, az indulataimat, az érzéseimet, a humoromat, a rossz napomat, a jó napomat, mindent, ami bennem van, én nem tudom elmesélni, leírni, lefesteni, elzongorázni, de elénekelni igen. Sok éve énekelek, és csak úgy tudom elképzelni a magam többi oldalát épen és egészségesen, hogy rendszeresen színpadra állok és kiénekelem magam; rengeteget kivesz belőlem, és mégis sokszorosan feltölt.

Sok-sok énekesért odavagyok (ha felsorolnám mindet, betelne az Internet), de Aretha Franklint, Whitney Houstont, Celine Diont, Peter Ceterat, Freddie Mercuryt, és újabban Michael Bublet hallgatva biztos vagyok benne, hogy a szakmám, a zenélés, kiváltképp az éneklés olyan nyelv, ami mindennél átfogóbb, felkavaróbb, színesebb, és teljesebb. Sokan elmondták már ezt, de azért, mert igaz.

Némi adalék még rólam, főleg eddigi zenei ténykedésemről:

Szentendrén nőttem fel remek zenész felmenőkkel, 2 báttyal, egy olyan izgalmas és boldog családban, amilyet minden gyereknek és felnőttnek kívánok.

1981-ben elénekeltem a VUK címadó dalát. A világ egyik legkedvesebb rajzfilmjén túl nekem egyénileg is csodálatos emlék, és egy életre szóló megfertőződés az énekléssel.

Zenekarok:

– a gimnáziumban már egy blues bandával, a Stúdió Dél-lel léptem fel, (a lelkes szentendrei rajongóknak külön üdv!), első szárnycsapások a színpadon. Onnan kezdve az egyéb zenei munkák, vokálok mellett mindig volt több zenekar, amiben énekeltem. Időrendben: már a főiskola alatt (szolfézs-karvezetés tanár vagyok papíron, néha engem is meglep!)

– Sunny Dance Band tánczenekar: speciális része az életemnek, immáron 15 éve. A zenekar, kivált a másik két énekes lány, a legjobb barátaim is egyben. A rengeteg felejthetetlen fellépés pedig színpadi rutinom alapkövei, fiatalkorom legszínesebb eseményei végelát-t-hatatlan és humoros epizódokkal fűszerezve.

– New Chocolate: egy nagyon profi jazztanszakos funky banda volt, engem is bevettek, pedig komolyzenész voltam. Örök hála, nagy kaland volt, bevezetés az éjszakai klubéletbe!

– Avocaldo: szívem egy másik csücske, újabb „énekesnő-barátnők” szerzése, autentikus és populáris latin zenét játszottunk határtalan lelkesedéssel, még salsa-oktatásra is jártunk csapatostul, hogy meglegyen a zene igazi lüktetése. Meglett. Rengeteg szép emlékű próba, remek emberek, szenvedélyes fellépések.

– Queen Emlékzenekar: igazi nagy falat bármilyen énekesnek, rockzenésznek. Az egyik legintenzívebb munkát, és páratlan élményt jelentő 2001-es PeCsa fellépés óta is éneklek a Queen Tribute zenekarban. A tombolás legjobb helye.

– Enjoy: négy énekes lány, régi és újabb énekesnő-barátnők, pop- zene, sokszólamú, nagyon profi ének, fél órás show műsor. Nagyon klassz volt!

– Nagy János jazz zenekar: az utóbbi időben egyre gyakrabban énekelek jazz-közeli zenéket, borzasztóan élvezem, és közben kiemelkedő zenésztársak mellett csiszolom a fülem.

És most a lemez: ez az album az első saját anyagom, egyben édesapám szerzői lemeze is. Egyedül énekelek, nem többed- magammal, mint eddig (és amit egyébként nagyon szeretek és minden szólistának ajánlom). A páratlan szépségű dalokat, mint már említettem Wolf Péter írta, némelyiknek a szövegét is. Ezen kívül pár csodás dalszöveg Gerendás Péter tollából, valamint Pásztor Noémi Virágtól és Szabó Ágitól. Gyönyörű balladák, néhány humoros dal a táncdalfesztiválok korát idézve, egy gospell-jellegű szerzemény, némi modernebb hangzású szerzemény és még sok más… De a lemezről nem szaporítom a szót, szóljanak helyettem a dalok.

Még néhány – zenéhez nem fűződő – dolog magamról:
Mindig szorítok időt olvasásra, igazán ez kapcsol ki. Regény, regény, regény, de első helyen Alexandre Dumas: Bragelonne Vicomte.

Szeretek autót vezetni, és jól is csinálom :). De néha kicsit ódzkodom az utakra menni. Ha egyszer szemtelenül gazdag leszek, vagy autózásomat valami olaj cég szponzorálja, hogy korlátlanul tankolhassak, akkor ebben a sajátos autóvezetési modorral bíró országban végre a legmegfelelőbb közlekedési eszközt választanám: egy T72-es tankot.

Van még valami, amitől elalélok: After Eight… aki evett már, az tudja, miről beszélek. Ennél már csak egy jobb édesség van: az After Eight szendvics a’la Kati. (két szelet after eight csoki között egy harmadik)