Ki lesz az 56. Eurovíziós Dalfesztivál döntőse? Megtippelheted a Google „Előrejelzés” segítségével.

Az Eurovíziós Dalfesztivál minden évben hitetlenül nagy népszerűségnek örvend és rajongók ezrei remélik, hogy idén az ő versenyzőjük viszi majd haza a győztes trófeát. A Google ezért úgy döntött, hogy idén is elindítja a google.hu/eurovision weboldalt, ahol a felhasználók folyamatosan nyomon követhetik a versenyzők nyerési esélyeit. A weboldalt érdemes lesz majd folyamatosan figyelni, mivel a segítségével a keresőóriás előre megjósolta nem csak a tavalyelőtti, de a tavalyi győztest is.

A weboldalon oldalon bárki nyomon követheti a zenészek, énekesek és együttesek népszerűségét az internetes keresések számának növekedése vagy csökkenése alapján. Az oldalon látható grafikon megmutatja, hogy az elmúlt időszakban egyes versenyzők mennyire voltak népszerűek, valamint listába szedi az előadókat népszerűségük alapján. A Google Insight for Search-ön alapuló adatok a naponta frissülő keresési forgalmat mutatják, így folyamatosan látható a versenyzők nemzetközi népszerűsége. Így az adatok segítségével könnyen megjósolható, hogy melyik ország végez majd az élmezőnyben.

Az idei Dalfesztivál döntőjét május 14-én, Düsseldorfban rendezik, ahol hazánkat az X-Faktor népszerű énekesnője, Wolf Kati képviseli majd a „What about my dreams?” (Szerelem miért múlsz) című dalával. Kati, a jelenlegi keresési adatok alapján az 19-ik helyen áll, de ez a szám folyamatosan, napról napra változhat. Bíztató jel lehet az is, hogy az énekesnő klipje igen csak népszerű a YouTube csatornán, ahol már több mint 270 ezren látták, sőt már 2760 ember lájkolta is a videóját.

Az első Eurovíziós Dalfesztivált 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. Magyarország először 1993-ban vett részt a fesztiválon. Hazánk többször is képviseltette magát a rangos megmérettetésen, az elmúlt tíz évben többek között Szulák Andrea, Delhusa Gjon, Szigeti Csaba, Charlie, Rúzsa Magdi és a NOX is részt vett a versenyen. A verseny történetének eddigi legsikeresebb magyar indulója Bayer Friderika volt, akinek 1994-ben Dublinban a negyedik helyezést sikerült elérnie.

Forrás: nana.hu